Weboldal címe
Weboldal alcíme
Híreink
Lorem ipsum

Boldog Iskola 

Iskolánk a 2020/2021-es tanévre elnyerte a Boldog Iskola címet. Programjának fókuszában az áll, hogy hogyan lehet a negatív gondolkodásmódon változtatni és a tanulásban egy optimista hozzáállást kialakítani a diákok körében. A teljes Boldogságóra program 10 egymásra épülő témából áll, amelyek fokról fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit. Az idei tanévben 6 osztály vesz részt Boldogságórákon.

Mekezdődtek a maszkok gyártása 

A minap a balassagyarmati Szondi György Szakgimnázium tanműhelyében már megkezdődtek a munkálatok, és hamarosan a salgótarjáni Borbély Lajos Szakközépiskola is nekilát majd a szájmaszkok gyártásának.


​ Szondi Bajnokai Farsangi Foci Kupa 

A képek a képgalériában érhetők el.


​Színházlátogatás 


A film évadja alkalmából a színházak színpadra adaptálnak híres filmeket;
A darabok címe a film címével egyező
2020. január 31. 19 óra Budapest József Attila Színház

Magas szőke férfi felemás cipőben.

2020. február 14. 19 óra Budapest Madách Színház
Valentin napra egy romantikus szerelmi történet,

Once! (Egyszer).

Jelentkezés és befizetés folyamatosan.
​A részletekről érdeklődni: 
Hevérné Tácsik Klára
​tanárnőnél lehet.


Fodrász tanulóink szakmai bemutatón vettek részt 


2019. október 7-én szakmai bemutatón vettünk részt Salgótarjánban, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.
A bemutatót Fátrai Krisztina ezüstkoszorús fodrászmester tartotta.
Intézményünkből három tanuló vállalta, hogy modell lesz a bemutatón. Fátrai Krisztina a lányoknak az egyéniségükhöz illő, trendi frizurát készített.
A fodrászmesternek köszönhetően új technikákkal ismerkedtünk meg, és egy tartalmas napot tölthettünk együtt iskolánk fodrász tanulóival.

​Családi Erika fodrász szakoktató


’56- os megemlékezés Ipolyságon,
​s túra a Felvidéken a Rákóczi Szövetség támogatásával.


Október 25-én Szlovákiába utaztunk az iskolával, egészen pontosan 44 diák 4 tanár kíséretében. Első állomásunk Ipolyság volt, a Műszaki és Szolgáltatóipari Szakközépiskola, ahol közösen emlékeztünk meg az 1956-os eseményekről. Mi egy műsorral leptük meg az iskola diákjait. Nagyon kedvesen és barátságosan fogadtak minket és őszintén gratuláltak a megható műsorhoz.

Miután az ünnepség véget ért, folytattuk utunkat tovább, Körmöcbányára.

Itt egy nagyon szép téren sétáltunk végig, majd megtekintettünk egy kiállítást a Pénzérmék Múzeumában.  Itt megismerhettük a pénz és a pénzverés történelmét, történetét az ókortól napjainkig. Nagyon érdekes bemutató volt, bejártuk az épület minden szintjét. Különféle anyagú, méretű és alakú pénzérméket láthattunk.

Innen egy kis sétával felkapaszkodtunk a várba. Körbejártuk a kertet, és az ott található templomot, mely a település legmagasabb pontján áll. A vállalkozó szellemű diákok és tanárok felmehettek a templomtoronyba is, ahová egy szűk csigalépcső vezetett. Összesen 137 lépcsőt kellet végig járnia annak, aki gyönyörködni szeretett volna a kilátásban.  A fárasztó lépcsőzés után a pazar kilátás mindenkit kárpótolt. Innen lehetet látni, ahogy térképszerűen rajzolódott ki Körmöcbánya városa. Mint egy kis ékszerdoboz.

A harmadik állomásunk Selmecbánya volt. Itt kaptunk egy óra szabadidőt. Ezt az egy órát városnézésre, illetve ebédelésre fordítottuk.

Jó hangulatban telt az egész nap, mindannyian jól éreztük magunkat ezen a csodás őszi túrán. Valóban sok érdekes és szép dolgot láttunk a kirándulás során.

Mindezek mellett ez az együtt töltött nap csapatépítésnek is tökéletes volt.

Mátyás Fanni 11.sza osztály